nick blaser

Dr Nick Blaser is psychiater en psychotherapeut. Hij woont en werkt in Basel (Zwitserland).

Zijn opleiding tot psychiater en psychotherapeut volgde hij in het academisch ziekenhuis Basel (UPK). In 2000 startte hij zijn eigen psychiatrische en psychotherapeutische praktijk in een oud kartuizen-klooster aan de Rijn in Basel. In deze periode verdiepte hij zich in de systemische familietherapie en cognitieve therapie (mindfulness) en begon hij de persoonlijke "ik-grens" systematisch te onderzoeken (horizologie). Dit leidde tot meerdere artikelen en boekpublicaties en de oprichting van het "Centre for applied Boundary Studies". Eenmaal per jaar komt Nick Blaser naar Nederland om professionals te trainen. Onder trainingen vind je de data.

Opleiding tot Boundary Based Awareness Coach en Counseler

Voor professionals ontwikkelde Nick Blaser de Opleiding tot Boundary Based Awareness Coach en Counseler (BBACC). Onder het tabblad: Agenda vind je informatie over deze modulaire opleiding.

Self-Boundary Awareness Training (SBAT)

Voor mensen die hun ik-grens willen versterken is door Nick Blaser de SBAT ontwikkeld. In deze 8 weken durende training leren deelnemers met behulp van praktische oefeningen contact maken met onze persoonlijke (psychische) ruimte. De oefeningen zijn toepasselijk in het dagelijkse leven, in relaties, gezin en in werk.

In de training leren deelnemers door oefeningen, zich bewust te worden van de eigen interpersoonlijke ruimte, de eigen grenzen en die van anderen. De cursus is erop gericht de persoonlijke ik-grens te versterken zodat de deelnemer zichzelf steeds beter en gemakkelijker leert beschermen, zonder het contact met de ander en de omgeving te verliezen.

Onder het tabblad Adressen vind je de namen van gecertificeerde SBAT trainers in Nederland.

Ik-grensbewustzijn Nederland


Radjani Edel
Postbus 4
9330 AA Norg
e-mail
06-22205257


Dr. Nick Blaser
Theodorskirchplatz 7
CH-4058 Basel
0041 61 683 98 52
www.horizologie.ch