ervaringen van deelnemers aan de Sbat

Reacties/resultaat na het volgen van de SBAT:

“Ik sta nu stil bij het stellen van grenzen. Ik denk bewust na alvorens ja te zeggen en ik zeg sneller nee als ik iets niet wil. Ik ben minder snel in paniek” R.M.

“De tuin-metafoor is krachtig, en blijft heel goed hanteerbaar evenals ik-bewustzijnmodel: ik is wie ik ben en niet wat ik doe.” H.G.

“Ik heb geleerd dat ik toch nog onbewust mijn grens niet goed bewaak! Ik blijf leren! Het heeft mijn relatie positief beïnvloed!” Y.vW.

Twee maanden na de SBAT: “Het gaat goed, ik voel me vrij stabiel aanwezig in mijn tuin. Ik check regelmatig per dag waar ik ben. Ik kan makkelijker onderscheiden wat van mij is en wat van de ander als er iets over de schutting wordt gegooid. En ook iets makkelijker loslaten als iets anders gaat als bedoeld of als er in de dynamiek met andere mensen iets speelt. Ik merk ook dat ik in sommige situaties meteen naar een oplossing kijk ipv in een passieve emotie te schieten. Mooie resultaten, met dank aan jou en de training.” E.H.

“De SBAT heeft me erg veel inzichten opgeleverd. Ik geef veel beter mijn grenzen aan. Ik heb geleerd eerst te voelen wat ik wil voordat ik een beslissing neem. Ik durf me nu meer kwetsbaar en open op te stellen.” E.d.H.

"De grens bewust zijn training voor kinderen is erg goed bevallen voor ons ouders, maar vooral voor onze zoon. De eerste paar keer is het wennen om je in een groep met onbekende kinderen bloot te geven, maar er komt een omslagpunt en dat we dit als ouders thuis ook konden merken was super! Onze zoon is er positief door veranderd, kan beter zijn grenzen aangeven, kan (onprettige) dingen die anderen zeggen makkelijker naast zich neer leggen, kan beter omgaan met teleurstellingen, kortom een zeer aan te bevelen training!"

Ik-grensbewustzijn Nederland


Radjani Edel
Postbus 4
9330 AA Norg
e-mail
06-22205257


Dr. Nick Blaser
Theodorskirchplatz 7
CH-4058 Basel
0041 61 683 98 52
www.horizologie.ch